úterý 28. června 2016

Serafina a černý plášť

Zajímavá a napínavá kniha - to je Serafina a černý plášť.
Je o neobyčejné dívce Serafině, která v utajení žije ve sklepě sídla Biltmore v Ashevillu se svým otcem. Připadá si jiná a vůbec se nepodobá svému otci. Jednou se od táty dozví, že ji našel v lese mezi mrtvolami. Měla na každé noze čtyři prsty, byla zkroucená a měla žluté oči barvy jantaru. Je obratná, silná, dokáže krysu chytit holýma rukama a má ostré nehty. Pozn. Kdo si myslíte, že Sera je?
Jednou se Sera vydá lovit krysy a uvidí poblíž lesa chlápka v černém plášti. A taky si všimne holky ve žlutých šatech s modrýma očima. Chlap ji chytil a křičí holku pohltil. Serafina s mužem bojovala a drápala ho do obličeje že všech sil. Nakonec mu utekla a schovala se.
Na Biltmoru se pak seznámí s klukem Braedenem a jeho psem Gideanem. Spolu se snaží záhadu vyřešit.
Zkoumají, a mezitím se dozvídají, že na Biltmoru se ztrácí další děti. Jednou se Sera vydá do lesa, i když jí to táta zakázal. Musí prostě tu záhadu s černým pláštěm vyřešit. A jako na zavolanou se muž objeví. Serafina podezírá spoustu lidí z Biltmoru, jako třeba pana Thorne. Nakonec muže zažene na starý hřbitov a schová se před ním v doupěti pumy.
Tam potká koťata, se kterými si začne hrát a mazlit se. Vždycky měla kočky ráda. To ale vede akorát k tomu, že přiběhne jejich matka. Serafina ví, že tohle bude její smrt.
Ale stane se něco divného. Puma sedí naproti Serafině a Serafina naproti ní. Zahlédne jantarové oči. Uvidí v nich sebe.
Sera pohladí pumu. Ta se o ní otře. A Serafina ví, že jsou příbuzné.
Puma vyběhne a zakousne se chlapovi s pláštěm do krku. Muž umře, ale plášť existuje dál. To tak Serafina nechce nechat. Vezme do rukou meč že sochy anděla a začne plášť sekat a řezat. Když plášť zničí, začnou se objevovat děti, co pohltil, včetně Clary Brahmsové, dívky ve žlutých šatech.  Ale na zemi leží žena. Sera si všimla že puma zmizela a mláďata jsou sama. Žena má jantarové oči a dlouhé hnědé vlasy.
"To jsi ty, našla jsem tě!" Řekla žena. V rukou měla koťata. "Jsem Leandra, tvá matka, Serafino."


Knihu všem doporučuji, byla úžasná! Fakticky mě zaujala. Takže si ji přečtěte, je to nová kniha, takže byste ji mohli sehnat i v obchodě. Jestli jste ji četli, napište na ní svůj názor.  
Mě se teda líbila.








5 komentářů:

  1. Knihu jsem nečetla, ale nevypadá špatně.

    OdpovědětVymazat
  2. Tuhle knihu jsme nečetli, ale nevypadá špatně :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nečetla jsem, teď mám v plánu přečíst si Zrcadlení a pak asi 4. díl Selekce a Skleněného trůnu...Hm, ale nevypadá vůbec zle :).

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to dobře! myslím si, že jsem jí dneska vyděla v knihkupectví. :)

    OdpovědětVymazat